Palmer ⛰️

2 september 2024 - Palmer, Alaska, Verenigde Staten

Gisteren was het maar een kleine 2 uur rijden naar Palmer. Veel haarspeldbochten en opnieuw mooie vergezichten. Klinkt bijna afgezaagd inmiddels maar het verveeld nooit. Het blijft mooi.

Omdat we pas eind van de middag in onze kamer kunnen, zijn we doorgereden naar de Alaska State Fair. Een groot jaarlijks terugkerend evenement en typisch Amerikaans.

Alles groot, groter, groots. Niet alleen de spullen maar ook de mensen zelf. En wat er aan eten en drinken naar binnen wordt gestouwd, is werkelijk niet te filmen. Karen en ik zijn heel wat gewend en hebben al heel veel gezien in de wereld maar we hebben met open mond en verbazing rondgelopen. Het was ook nog eens heerlijk weer, zo'n 24 °C, dus we hebben lekker kunnen genieten van de zon.

Eind van de middag vertrekken we naar onze B&B. Een groot houten huis in het buitengebied van Palmer. We hebben weer een mooie ruime kamer met houten veranda en een schommelstoel 😊

Installeren gaat inmiddels heel snel dus we zitten al redelijk rap aan een glaasje druivensap.

Vandaag hebben we nog een rustige dag. Voor ons doen slapen we uit en ontbijten we laat. De keukenkastjes en koelkast is hier goed gevuld en alle gasten maken hun eigen ontbijt. Op zich wel gezellig al dat geredder in de keuken.

Na het ontbijt rijden we naar de Hatcher Pass. De bergen in waar we een stuk gaan lopen. Het is een oud mijnwerkersgebied waar vroeger naar goud gezocht werd. Karen heeft nog te veel energie over dus die klimt nog wat verder. Er schijnt een meertje te zijn aan de andere kant van de bergtop. Ikzelf ben totaal niet nieuwsgierig van aard😉 dus hou het voor gezien.

Ook vanavond houden we het rustiger, de keuken van de B&B is zo goed uitgerust dat we besluiten hier te eten.

Morgen rijden we door naar Seward....