Die Strandloper ๐Ÿฆž๐Ÿ

4 februari 2026 - Langebaan, Zuid-Afrika

Om 8 uur worden we opgehaald door Rob en Ton voor opnieuw een ritje naar het noorden, naar Langebaan. De vorige keer reden we op de route langs het Khwa Ttu Nature Reserve (https://khwattu.org/home).

Een park wat is aangekocht om het verhaal te vertellen van "de San", de oerbewoners van Afrika. Heel interessant maar ook meteen het trieste besef dat het toch overal hetzelfde is op de wereld. Zo'n beetje elk continent had z'n oerbewoners die uiteindelijk het veld hebben moeten ruimen, meestal kwaadschiks.ย

Na dit bezoekje zijn we doorgereden naar "Die Strandloper"ย (https://strandloper.com). Daar hadden we om 12 uur gereserveerd. Een grote all you can eat braai op het strand aan de Saldanhabaai.ย

Op meerdere plekken branden er vuren met grote braadpannen en liggen er roosters klaar voor de vele vis die er gegrild zal gaan worden. We zitten met de voetjes in het zand en hebben onze eigen drank meegenomen. Het menu beslaat 10 verschillende gangen dus we zijn voorlopig wel even bezig. Aan het einde van de middag rollen we het strand af om weer terug te rijden naar Muizenberg.ย

Fotoโ€™s

1. Ton:
    Weer zo een kakdag in Afrika ๐Ÿ˜
    Wel fijn dat je nu eens goede kreeft hebt gegeten,alle fobies overboord.
  2. Marlies:
    Heerlijk om mee te kijken en lezen ๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜˜