Gewoon omdat het kan....🏄‍♂️🥂

28 januari 2026 - Durbanville, Zuid-Afrika

Na een kleine week in Zuid Afrika werd het inmiddels wel eens tijd voor een wijnproeverij dus zijn we maandagochtend richting Durbanville gereden naar het Diemersdal Wine Estate. (https://diemersdal.co.za)

Een prachtig landgoed met een groot groen gazon, veel bloemen en bloeiende bomen en de welbekende wit gepleisterde gebouwen.

We bestellen een glas bubbels en 2 plateaus met stukjes kaas en vlees. Toch maar even een bodempje aanleggen en proosten op de vriendschap 😍

Voor de wijnproeverij worden we vriendelijk geholpen door een jonge vrouw die ons geduldig uitlegt wat we kunnen verwachten. Altijd leuk aan een proeverij, de gepassioneerde verhalen over de geschiedenis van de wijngaard en de verschillende wijnsoorten.

We proeven, een soort van serieus, en de meningen verschillen per wijn. We spugen alleen uit wat we niet lekker vinden dus ben blij met de plateaus met lekkers 😊

In de avond eten we bij Rob en Ton thuis dus na de proeverij doen we wat boodschappen om vervolgens af te zakken naar hun balkon met een lekker avondbriesje en prachtig uitzicht op zee🍹

Gisterochtend werden we opgehaald door de mannen om een dagje naar Langebaan te gaan, een klein watersport dorpje 2 uur noordelijk van Kaapstad. Ton is begonnen met een cursus kitesurfen en we gaan mee om hem aan te moedigen.

We blijven een tijdje kijken hoe Ton zich voorbereidt om dan uiteindelijk met kite en board aan de horizon te verdwijnen. Hij is voorlopig onder de pannen dus wij gaan een beetje toeren in de omgeving van de lagoon, waar iedereen aan het kitesurfen is. Het ziet er prachtig uit.

Als Ton klaar is met spelen, eten en drinken we wat aan het water totdat de zon onder gaat 🌤 en rijden we weer terug naar Kaapstad...

1. Karen Esser:
    28 januari 2026
    Lekker hoor 🥂🍷🍹
  2. Marlies:
    28 januari 2026
    Heerlijk dat jullie zo genieten 🥰
  3. Josephine:
    29 januari 2026
    Tja.... hier heb ik natuurlijk niets aan toe te voegen.
    We hebben het heerlijk relaxed met elkaar 🥰
  4. Ellen:
    29 januari 2026
    Heb de plaatsen opgezocht waar jullie zijn geweest. Idd prachtig land