Fairbanks 🤶
28 augustus 2024 - Fairbanks, Verenigde Staten
Vanochtend vertrokken we vanuit Denali naar Fairbanks. Het was een korte rit van 2 uur. De zon is ons nog steeds goed gezind dus opnieuw mooie vergezichten. Fairbanks is overduidelijk een grotere stad maar niet zoals wij die kennen. Praktisch geen hoogbouw en alles heel erg ruim en uitgestrekt opgezet. Lange brede straten met aan weerszijden de grote bekende winkelketens. Het is de meest noordelijke plaats die we bezoeken en we hebben vannacht zelfs goede kans op het noorderlicht.
We zijn zo vroeg dat we nog niet in ons huisje kunnen dus rijden we naar The Crepery, downtown, om te lunchen. Morgen hebben we een lange reisdag voor de boeg dus wat boodschapjes gedaan voor onderweg en voor vanavond. Bij ons huisje kunnen we buiten zitten aan het water en daar horen wijn en chippies bij.
De rest van de middag hebben we rondgestruind door het Museum of the North met de uitgebreide geschiedenis van Alaska die veelomvattender is dan ik had verwacht.
Voor het eten geborreld met de kop in de zon. Het is 18 graden °C. Zo lekker... dat hadden we helemaal niet ingecalculeerd toen we deze reis aan het organiseren waren. Eerder alleen maar regen en kou. Morgen rijden we via de oostkant weer zuidwaarts. Schijnt een prachtige route te zijn.
Via het dorpje North Pole 🤓 richting Lake Louisa.

Genieten maar.